تاریخ : چهارشنبه 17 آذر 1400

تحلیل سازه (مفاهیم پایه و سازه‌های معین)

ترجمه: دکتر پیمان نرج‌آبادی‌فام
تحلیل سازه یکی از مباحث اصلی مهندسی عمران می‌باشد. مراجع مختلفی در این زمینه وجود داشته و کتاب‌های متفاوتی نیز تألیف و یا ترجمه شده‌اند. کتاب حاضر، مجموعه‌ای مدون از ترجمه‌ی ساماندهی شده‌ی کتابی است که با بیان ساده و مثال‌های ملموس خود موفق به جلب توجه ویژه‌ی اساتید و دانشجویان مهندسی عمران شده است. کتاب اصلی دارای 16 فصل می‌باشد که فصول 1 و 2 آن درباره‌ی مفاهیم پایه بحث می‌نمایند، بقیه‌ی فصول از فصل 3 تا فصل 10 به جز از فصل 7 عملاً به تحلیل سازه‌های معین می‌پردازند و فصول بعدی بعلاوه‌ی فصل 7 نیز به سازه‌های نامعین و مباحث کاربردی مربوط می‌گردند. از این رو، ترجمه به صورت دو کتاب جداگانه تحت عناوین ”مفاهیم پایه و سازه‌های معین“ برای فصول 1 تا 10 کتاب اصلی به جز از فصل 7 آن (کتابی که در دست است) و ”سازه‌های نامعین و مباحث کاربردی“ برای سایر فصول (کتاب دیگری که به امید خدا به زودی تقدیم علاقه‌‍مندان خواهد شد) ارائه می‌گردد تا ضمن ایجاد انطباق عملی با مراحل آموزشی دوره‌ی کارشناسی مهندسی عمران بر اساس سرفصل‌های مصوب دروس تحلیل سازه‌ی (1) و (2) همچنین سهولت امکان بهره‌مندی از مطالب با ارزش کتاب با وجود حجم بالای آن فراهم آید. اگرچه سعی شده است مطالب با کمترین تفاوت نسبت به متن اصلی به زبانی ساده بیان گردند اما در برخی موارد (مانند توضیح روی شکل 1-15 در صفحه‌ی 30) نیز تغییراتی اصلاحی جهت بیان بهتر مفاهیم صحیح علمی و فنی اعمال شده‌اند. توضیحات تکمیلی لازم هم (همانند آنچه در شرح ماهیت مسائل بنیادی در صفحه‌ی 67 آمده است) حسب مورد به نحو مقتضی ارائه گردیده‌اند. دو فصل اول این کتاب، در علاوه بر کارآمدی عالی کل مطالب آن در زمینه‌ی مباحث مختلف تحلیل سازه، برای درس بارگذاری نیز مفید می‌باشند. امید است مجموعه‌ی حاصل در مسیر آموزش هرچه بهتر دانشجویان عزیز مؤثر بوده و برای درک هر چه بیشتر مفاهیم تحلیل سازه مفید باشد.
  • در چهارشنبه 17 آذر 1400