تاریخ : دوشنبه 20 آبان 1398

مفاهیم پایه در نمودارهای فازی (جلد اول)

مترجمان: دکتر محمد امامی؛ دکتر علی فردی ایلخچی
فهم دقیق و عمیق مسائل علمی، کلید حل بسیاری از مشکلات صنعتی و تحلیل پدیده‌های علمی و راه گشای توسعه و شکوفایی روزافزون در حوزه‌های مختلف است. پیش‌بینی و درک رفتار و خواص فیزیکی و مکانیکی آلیاژها و ساخت و توسعه آلیاژهای جدید، از جمله نیازهای صنعتی هستند که پرداختن به آن‌ها مستلزم دانش پایه‌ای در مهندسی متالورژی و مواد است. ابزار اولیه‌ای که یک مهندس متالورژی را برای  رسیدن به این مهم یاری می‌کند نمودارهای فازی آلیاژهاست. تجربه تحصیل و تدریس چندساله در زمینه متالورژی فیزیکی مواد نشان داده است که بسیاری از دانشجویان در فهم و نحوه استفاده از نمودارهای فازی دوتایی و سه‌تایی مشکل دارند. باوجودی که کتاب‌های بسیار خوبی در زمینه متالورژی فیزیکی پیشرفته به زبان‌های فارسی و انگلیسی موجودند، اما در اغلب آن‌ها یا به مبحث نمودارهای فازی پرداخته نشده و یا در غالب یک فصل با بیان مطالب کلی از آن گذر شده است. به‌منظور پر کردن این خلأ در محیط دانشگاهی کشور، بر آن شدیم تا منبعی مناسب را بیابیم که ضمن پوشش مبحث نمودارهای فازی آلیاژها، با اجتناب از پرداختن به مسائل پیچیده ترمودینامیک و متالورژی فیزیکی، برای دانشجویان کارشناسی مهندسی مواد قابل‌استفاده باشد. ترجمه این کتاب در دو جلد خدمت خوانندگان و دانشجویان عزیز تقدیم خواهد شد. جلد اول شامل 9 فصل ابتدایی کتاب شامل مقدمه‌ای بر نمودارهای فازی، ترمودینامیک و معرفی کامل نمودارهای فازی تعادلی دوتایی و استحاله‌های حالت جامد است. مطالب مربوط به فصل‌های 10 تا 16 به همراه پیوست‌ها که مشتمل بر نمودارهای فازی سه‌تایی، نحوه ترسیم نمودارهای تعادلی و استحاله‌های غیرتعادلی است،  در جلد دوم ارائه خواهد گردید.

مفاهیم پایه در نمودارهای فازی
  • در دوشنبه 20 آبان 1398